• gastblog

  Natasja schrijft

  Natasja de Vrind (45) schrijft in dit gastblog een herkenbaar verhaal over je ruimte zoeken sinds het begin van het thuisonderwijs-tijdperk. Ze woont samen met haar vriend. Af en toe zijn de twee kids van 3 en 7 er ook. Ze heeft al 22 jaar ervaring in het PO. Dit jaar is ze 4 dagen per week te vinden in groep 7 van de Gabriëlschool in Delft.

 • blog

  Mijn pad in het onderwijs

  Het onderwijs was niet mijn eerste keuze. Dat was eigenlijk een jaar highschool in Amerika (met nog geen plannen voor daarna). Dat ik zakte voor mijn eindexamen maakte dat ik mijn plannen moest veranderen. Balen natuurlijk, maar samen met m’n beste vriendinnetje was het best te doen. 😉 Dus hop, over dat jaar.

 • blog

  Terugblikken & vooruitkijken

  Als kind vond ik het iets magisch: wakker worden midden in de nacht, al dat vuurwerk, een huis vol mensen, opblijven. Ik merkte altijd aan alles dat dit een andere dag was dan alle andere van het jaar. Er hing een bepaalde sfeer in de lucht, een sfeer van bijzonderheid (is dat een goede zin?) en ik genoot er met volle teugen van.

 • blog

  Lieve lieve Sinterklaas

  Mag ik dit jaar een een pop? Of een my Little pony misschien? En weet u, een cd van Kinderen voor kinderen maakt me ook heel blij. Of zou ik soms heel misschien ook nog alstublieft nieuwe stiften mogen? Het zou zomaar mijn verlanglijstje geweest kunnen zijn van mijn 7 jarige ik en op m’n 14e had daar waarschijnlijk een lippenstift, een singeltje van Madonna of een fotolijstje op gestaan.

 • blog

  Krullen en stemmetjes in je hoofd

  Het is niet normaal hoe mijn inbox op social media vandaag ontplofte. What’s up? Nou, het volgende: Ik besloot vanmorgen na het douchen m’n haar een keer ‘gewoon’ te laten drogen i.p.v. met zo’n rolföhn (je weet wel, zo één met een ronddraaiende borstel) mijn haar te drogen. Waar gaat dit over, hoor ik je denken.

 • blog

  De kracht van gedachten

  Het is bijzonder hoe onze gedachten werken…. hoe ze ons beïnvloeden. Positief én ook toch ook heel vaak negatief. Het is rete moeilijk om die negatieve beperkende gedachten links te laten liggen. Die stemmetjes die je hoort in je hoofd, die je zo bekend zijn. Die zo je gevoel en emoties bepalen. Die zo jouw waarheid zijn geworden.

 • blog

  Poetsvrouw

  Ik heb een haat – liefde verhouding met de stofzuiger. Eigenlijk ook met het strijkijzer en de dweil, maar het meest met de stofzuiger. Ik ben er gewoon niet van… van schoonmaken. Ik ben niet zo’n vrouw die het heerlijk vindt om te poetsen in huis, die de theedoeken strijkt en de kleding op kleur in de kast hangt.

  Ooooh hell yeh, ik houd zeker van schoon en opgeruimd. En dat deel van opruimen doe ik inmiddels een soort van graag.

 • blog

  Ik… online coaching?

  Ik dacht eigenlijk altijd dat ik online coaching, zo op afstand, niks zou vinden. Want hoe kun je nou met iemand connecten via een computer? Ik dacht altijd dat het te veel op afstand zou zijn en ik me niet genoeg verbonden zou voelen met degene aan de andere kant van de lijn.

 • blog

  Een diepe duik

  Meivakantie, een week met m’n gezinnetje niks doen in Egypte. Nou ja… niet helemaal niks, want ons plan is om, naast in de zon liggen en uitrusten, ook de onderwaterwereld van de Rode zee te ontdekken. Iets waar ik naar uitkijk, maar stiekem ook een beetje tegenop zie.

  Ik neem je mee en geef je daarmee ook een kijkje in mijn onzekerheid, belemmerende overtuigingen en bijbehorende gevoelens.

 • blog

  Goed genoeg?

  “Je bent goed genoeg zoals je bent! “

  Tja…. lekker makkelijk hè, als iemand dat zegt. Maar wat als het helemaal niet zo voelt. Als je van binnen je helemaal niet zeker over jezelf voelt. Als je twijfelt of je het wel goed doet.

  Ik ken dat gevoel… soms is het ver weg en soms komt het ineens op als kakken. Gisteravond laat nog, toen ik een appje van een vriendin las.

 • blog

  Tijd voor jezelf maken

  We weten het allemaal wel, het belang van tijd maken voor jezelf. Maar er is altijd wel een reden om het juist niet te doen, toch? En in deze maand geldt dat volgens mij bij uitstek! Want ik weet niet hoe het bij jullie is, maar mijn agenda puilt uit. Vooral op werkgebied gebeurt er van alles (alleen maar leuke en interessante dingen) waardoor mijn dagen meer dan vol zitten.  En als ik dan in de weekenden ook nog afspraken hebt, waar ik graag aan wil voldoen, merk ik dat ik mezelf ineens tegenkom.

 • blog

  Hallo vrijdag

  Het is vrijdag, een nieuwe dag, de laatste van deze week en ik heb er zin in. Kom maar op met vandaag!

  Dat denk ik nu, maar denk je dat ik dit ook dacht toen ik net nog in m’n bed lag en de wind hoorde gieren en de regen hard tegen de ruiten zag? Of toen ik moe wakker werd om 6 uur (te vroeg naar mijn mening), weer in diepe slaap viel en vervolgens nog vermoeider wakker werd? NEE, natuurlijk niet! Dan komt er geen ‘YEEEEEH’ gevoel bij mij naar boven.