In 2008 kreeg mijn leven een andere wending. Er gebeurde iets waardoor ik er achter kwam wat echt mijn missie is in dit leven: hardwerkende, gepassioneerde vrouwen in het onderwijs helpen om beter voor zichzelf te zorgen zodat zij een genoeg energie hebben en zich in balans voelen, zowel thuis als op hun werk.

Ik leer ze om weer sprankelend en energiek voor de klas te staan. Om volop te kunnen genieten van hun fantastische werk én daarnaast voor hun leerlingen écht het verschil kunnen maken! Ik ben er namelijk van overtuigd dat je pas goed voor anderen kunt zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt! En dat leer ik jou!

Hi,

ik ben Christel en als je me een tien jaar geleden verteld had dat ik nu twee bedrijven heb, waarin in ik zowel drukbezette gepassioneerde vrouwen in het onderwijs op het vlak van persoonlijke ontwikkeling coach als leerkrachten en docenten op pedagogisch/didactisch vlak, dan had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard.

Geloof je me als ik zeg dat ik bijna 20 jaar met veel plezier in het Speciaal Basisonderwijs gewerkt heb? En dat ik al sinds 2008 de trotse eigenaar ben van OOg-punt en daar later OOg voor onderwijs bij is gekomen?

Inmiddels ben ik sinds 2012 fulltime voor mezelf aan het werk en combineer ik dat met een fijn gezinsleven met een man en twee knullen die middenin de puberteit zitten. Het is weer een ander soort leuke uitdaging om te werken vóór het onderwijs i.p.v. werken ìn het onderwijs.

Het is wel interessant hoe het allemaal zo gekomen is…

Ik weet als geen ander wat het onderwijs vraagt. Het is een hele toffe baan die heel veel voldoening geeft. Ik heb niet voor niets bijna 20 jaar met heel veel plezier en in verschillende functies gewerkt met kinderen die wat extra’s nodig hadden. Eerst fulltime en toen mijn boys binnen 17 maanden na elkaar geboren werden parttime. Het begin van 3 dagen werk in 2 dagen proppen (want ja, zo doe je dat toch als parttimer) en thuis volop genieten van m’n opgroeiende boys. Ondertussen deed ik ook nog een studie (of twee) en vrijwilligerswerk bij de sportclub. En eigenlijk ging het me best prima af.

Ik kreeg vaak de vraag hoe ik dat toch allemaal deed. Eigenlijk had ik geen idee. Ik deed het gewoon. Om me heen zag ik veel collega’s die alles gaven voor de kinderen in hun klas, thuis alle zeilen aan het bijzetten waren en ondertussen het allemaal mega veel vonden. Ook de moeders in mijn kindercoachpraktijk, waar ik op een gegeven moment ook mee gestart was, ervoeren het allemaal als heel veel. En eigenlijk was dat het begin van mijn interesse in onderwerpen als balans en mindset. Want was het nou dat maakte dat ik het anders ervoer dan andere vrouwen om me heen.

Wanneer je blijft doen wat je deed, blijf je krijgen wat je kreeg

Waren er geen hobbels mijn leven? Zeker wel! Ook ik heb kleine en grotere hobbels gehad (ja wie niet) en ook bij mij lieten die steeds een beetje meer hun sporen na. Ik merkte dat ik ongemerkt toch te veel hooi op m’n vork nam. Dat ik door met alles wat ik deed, wat ik moest, wat anderen van mij verlangden (of althans, wat ik dacht dat zij verlangden), wat ik van mezelf verwachtte. En ook mij gebeurde wat velen kennen… ik was voor langere tijd totaal uit balans en ging totaal aan mezelf voorbij. Ik zorgde heel goed voor iedereen om me heen en vergat mezelf daarbij compleet.

Tot mijn lichaam vrij plotseling op de rem trapte. Ik kreeg een enorme wake-up call. Voor de één uit zich dat in een burn-out of iets dergelijks. Bij mij was het een acute hernia. Letterlijk voor lange tijd in ruststand gedwongen. Ik realiseerde me dat het tijd was om naar mezelf te kijken. Te kijken wat er gebeurd was, hoe ik me daarbij voelde én vervolgens wat ik écht wilde en nodig had. Ik moest echt goed voor mezelf gaan zorgen en me gaan focussen op wat echt belangrijk is in het leven!

Om te bereiken wat ik wilde, heb ik gaandeweg aardig wat dingen los gelaten. Bijvoorbeeld gedachten als:
• ‘Wat zullen anderen er wel niet van denken’
• ‘Kan ik wel genoeg geld verdienen als ik verander van doelgroep’
• ‘Kan ik überhaupt geld vragen voor iets wat ik leuk vind om te doen’
• ‘Het lukt me toch niet’
• ‘Ben ik wel goed genoeg’Ik merkte dat mijn overtuigingen en het feit dat ik totaal niet in connectie was met mijn lijf (luisteren naar hoe ik me écht voel) de basis waren van mijn ‘dis’balans. Dus ging ik op onderzoek uit. Onderzoeken wat ik wilde en met mezelf aan de slag, persoonlijke ontwikkeling zoals je daar tegenwoordig veel over hoort. Daar gingen wel wat maanden over heen kan ik je vertellen. Maanden waarin ik het in eerste instantie allemaal in mijn eentje wilde fiksen. Maanden waarin ik er gaandeweg achter kwam dat ik daar hulp bij nodig had en dat ook mocht vragen. En wat ben ik dankbaar voor alle verkregen inzichten!
Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat ik eigenlijk mijn hele leven heel veel dingen deed zoals het ‘hoorde’ in plaats van te bedenken hoe dat voor mij was en of dat voor mij werkte. Wat was het een openbaring dat ik er achter kwam dat ik én voor mezelf kon en mocht kiezen én dat mijn omgeving daar helemaal oké was (want dat was waar ik zo bang voor was en wat mij tegenhield). En langzamerhand kreeg ik grip op mijn gezondheid, mindset, energie en vooral grip op mijn balans, op alle fronten. Iets waar niet alleen ik, maar ook mijn omgeving blij inmiddels heel mee is.En die verandering startte vanaf het moment dat ik voor mezelf ging kiezen!

Dat brengt me weer bij mijn missie. Want mijn ideale wereld is er één waarin zoveel mogelijk vrouwen in het onderwijs elke dag met passie en plezier hun werk doen. Zodat ze het verschil kunnen maken voor de kinderen waarmee ze werken. Dat deze vrouwen met meer energie en balans alle ballen hoog houden die zij ook hoog willen houden, op school, in de klas én thuis.

Daarnaast is het mijn missie deze juffen te inspireren om zichzelf tot prioriteit te maken, een positieve mindset mee te geven en zelf weer de regie over hun leven te nemen! Ik ben er namelijk van overtuigd dat het leven dan nog veel leuker wordt!

En wat gun ik het jou dat je er achter komt wat je nodig hebt. Dat je niet eerst een burn-out, hernia of andere klachten hoeft te krijgen om tot inzicht te komen. Jij kunt er namelijk voor kiezen om te leven hoe jij werkelijk wilt, om zelf de regie te nemen! En de baas te zijn over jouw mindset en invloed te hebben op je balans en energielevel. Klinkt goed hè!

‘You can only take care of others if you take good care of yourself!’

Hoe zit het met jou? Ik ben oprecht nieuwsgierig naar jou en jouw verhaal. Wie ben jij? Waar droom jij van? Wat wil je loslaten? Wat zou jij anders willen om (nog) meer in balans te zijn en te genieten van je werk, je leven? Wat heb jij nu nodig om te doen wat jij wilt?

Vertel het me en we kijken samen of er een klik is en of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Leuk als je het me laat weten. Als jij denkt dat ik degene ben die jou kan helpen op weg naar meer balans & energie. Op weg naar weer lekker in je vel!

Change your thoughts and you change your world

My favorites

mijn mannenhuishouden alhoewel ik het tegelijkertijd ook echt wel eens lastig vind (ook al ben ik nog zo gek op mijn lief en m’n uberpubers)

positieve vibes

verschillende landen en culturen ontdekken

natuur en dan vooral ruige bergen

muziek: het eerste wat ik aanzet als ik ‘s morgens beneden ben

Thaise curry, BBQ met vrienden, ach eigenlijk maak je me met alles blij (is helaas ook wel te zien 😉 )

lezen

liggend in m’n hangmat in de zon

verse bloemen (en helemaal als ik ze van m’n lief krijg – bijna wekelijks)