In 2017 kreeg mijn leven plotseling een andere wending. Daardoor kwam ik er achter wat écht mijn missie was met mijn bedrijf OOg-punt: werkende moeders helpen met het creeëren van een fijne mindset, zodat ze volop kunnen genieten van hun leven én durven doen wat zij echt willen!

Hi,

ik ben Christel en als je me een paar jaar geleden verteld had dat ik nu twee bedrijven heb, één waar ik moeders coach en de ander leraren, dan had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard.

Ik heb ooit de keus gemaakt om het onderwijs in te gaan en met kinderen te werken. Dan ga je toch zomaar niets anders doen?

Starten in het onderwijs en daarna aan de slag als kindercoach was ooit een goede keuze. Dat het nu anders voelt, is oké. Ik volg mijn hart en weet dat dat goed is.

Was ik ontevreden met mijn leven? Zeker niet! Ik had meer dan genoeg om dankbaar voor te zijn. Een geweldig lieve man, prachtige kinderen, fijne familie en vrienden, leuk werk, fijn huis en mooie vakanties. Maar ondanks dat heb ik tijdens mijn leven wel wat kleine en grotere hobbels gehad (ja wie niet) en die lieten steeds een beetje meer hun sporen na.

Ondertussen ging ik door met alles wat ik deed, wat ik moest, wat anderen van mij verlangden (of althans, wat ik dacht dat zij verlangden), wat ik van mezelf verwachtte. Tot mijn lichaam op de rem trapte!

Voor de één uit zich dat in een burn-out of iets dergelijks. Bij mij was het een acute hernia. Letterlijk in ruststand gedwongen. Ik realiseerde me dat het tijd was om naar mezelf te kijken. Te kijken wat er gebeurd was, hoe ik me daarbij voelde én vervolgens wat ik écht wilde en nodig had.

Om te bereiken wat ik wilde, heb ik gaandeweg aardig wat dingen los gelaten. Bijvoorbeeld gedachten als:
• ‘Wat zullen anderen er wel niet van denken’
• ‘Kan ik wel genoeg geld verdienen als ik verander van doelgroep’
• ‘Kan ik überhaupt geld vragen voor iets wat ik leuk vind om te doen’
• ‘Het lukt me toch niet’
• ‘Ben ik wel goed genoeg’

Onderzoeken wat ik wilde en met mezelf aan de slag… ja, daar gingen wel wat maanden over heen kan ik je vertellen. Maanden waarin ik het in eerste instantie allemaal in mijn eentje wilde fiksen. Maanden waarin ik er gaandeweg achter kwam dat ik daar hulp bij nodig had en dat ook mocht vragen. En wat ben ik dankbaar voor dat inzicht!

Ik kwam er ook achter dat ik eigenlijk mijn hele leven heel vaak deed ‘HHH’ (Hoe Het Hoort) in plaats van ‘WWW’ (Wat Werkt Wel) voor mij. Wat was het een openbaring dat ik er achter kwam dat ik én voor mezelf kon en mocht kiezen én dat mijn omgeving daar helemaal oké was (want dat was waar ik zo bang voor was en wat mij tegenhield).

Dat brengt me weer bij mijn missie. Want wat gun ik het jou dat je er achter komt wat je nodig hebt. Dat je niet eerst een burn-out, hernia of andere klachten hoeft te krijgen om tot inzicht te komen. Het inzicht hoe handig het is om iets te veranderen in jouw leven of hoe je met situaties, omstandigheden, mensen en vooral jezelf omgaat. Hoe je je werkleven met je gezin kunt combineren én tegelijkertijd rust en balans hebt.

Jij kunt er namelijk voor kiezen om te leven hoe jij werkelijk wilt, om zelf de regie te nemen! En de baas te zijn over jouw mindset. Klinkt goed hè.


‘Change your thoughts and you change your world’

Denk jij dat ik degene ben die jou kan helpen? Zie je het zitten om verder kennis te maken?

Ik ben oprecht nieuwsgierig naar jou en jouw verhaal. Wie ben jij? Waar droom jij van? Wat wil je loslaten? Wat zou jij anders willen om (nog) meer te genieten van je leven? Wat heb jij nu nodig om te doen wat jij wilt?

Vertel het me en we kijken samen of er een klik is en of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Leuk als je het me laat weten.

‘There’s no way to be a perfect mom and a million ways to be a good one’


Wil je nog wat meer over me weten? Bijvoorbeeld dat ik:

↬ een mannenhuishouden heb en daar erg van geniet, maar het ook echt wel eens lastig vind

↬ het reisvirus te pakken heb

↬ mezelf ook wel eens ‘aanpak’ bij onzekere momenten

↬ volop geniet in de natuur (met ruige bergen als summum)

↬ altijd ‘s ochtends als eerste muziek aanzet en toch ook goed tegen stiltes kan

↬ gek ben op Thaise curry, maar een BBQ met vrienden het altijd wint

↬ slecht tegen onrecht en leugens kan